Rusya Konsolosluğu Hakkında

Rusya ile vize kalktı mı?

Hayır. Umuma mahsus, hizmet ve hususi mahsus pasaport hamili Türk vatandaşları vizeye tabidir. Diplomatik Pasaport hamilleri ise 90 gün süreyle vizeden muaftır.

Rusya Vize İstiyor Mu?

Rusya diplomatik yetkilileri Rusya ve Türkiye Cumhuriyeti arasında karşılıklı vize muafiyeti şartı öngören 12 Mayıs 2010 tarihli anlaşmayı tek taraflı olarak askıya aldıklarını ifade etmiştir. Bu nedenle Rusya Federasyonu’na seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yapacakları seyahatler için Rusya Konsolosluğuna vize müracaatı yapmakla yükümlüdür. Rusya’ya seyahat etmeyi planlayan şahıslar, Rusya vizesi müracaatlarını Rusya Konsolosluğu, Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezi (VHS Turkey, VFS Global) aracılığı ile yapabilirler.  Ankara'da ikamet edenler VHS ile, İstanbul'da ikamet edenler VFS Global aracılığıyla Rusya vize başvurularını tamamlayabilirler. Rusya vizesi, vize müracaatı yapan şahsa ait; kimlik bilgileri ile şahsın hürriyetini tasdik eden ana evrak numarası, vizenin veriliş tarihi, Rusya’da izin verilen kalış süresi, Rusya’ya giriş davetiyesi numarası veya devlet kurumlarının kararı, vizenin geçerlilik süresi, seyahat amacı, davet eden kurum, vize giriş sayısı gibi bilgilerin yer aldığı vize tipidir. Rusya vizesi, Rusya Konsolosluğu yetkilileri tarafından pasaporta yapıştırılmak suretiyle ibraz edilmektedir. Rusya Federasyonu’na seyahat edecek şahıslar ülkeye giriş ve orada kalma amacına göre diplomatik, iş, ticari, transit, geçici olarak ülkede ikamet eden kişi vizesi kategorilerinden herhangi biri için müracaatta bulunabilirler.  

Rusya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Rusya vize randevusu online olarak veya vize merkezinden bizzat randevu kaydı yaptırılarak alınabilir. Rusya’ya seyahat edecek vize başvuru sahibi birinci dereceden yakınına vekalet çıkartırsa vize başvuru sahibi adına vize başvuru evraklarını sunabilir. Rusya Federasyonuna seyahat edecek şahıslar Rusya Konsolosluğu'na ülkeye gerçekleştirmek istedikleri seyahat sayısında bağlı olarak tek girişli, iki girişli veya çok girişli Rusya vizesi müracaatı yapabilirler. Rusya Konsolosluğu’na çok girişli vize için müracaat eden şahıslar, Rusya Federasyonunda her 180 günde en fazla 90 gün (toplamda veya aralıksız) kalabilirler.  Rusya’da 90 günden fazla kalmak isteyen şahıslar ise; Rusya Konsolosluğuna seyahat amaçlarına uygun olarak işçi vizesi ya da öğrenci vizesi için müracaat etmelidir.  Rusya Federasyonu Büyükelçiliği veya Rusya Başkonsolosluğu vize müracaatlarını (istisnai durumlar hariç) 4 ile 10 iş günü içerisinde değerlendirip sonuca ulaştırmaktadır.

Rusya Vizesi Çıkış Süresi Ne Kaç Gündür?

Rusya vizesi çıkış süresi başvurunun gerçekleştirildiği tarihten itibaren ortalama olarak ortalama olarak 4-7 iş günüdür. Söz konusu süre Rusya Konsolosluğunun yoğun olduğu tarihlerde ve konsolosluğun başvuru sahibinden ek evrak talep etmesi veya görüşmeye çağırması gibi durumlar ortaya çıktığında uzayabilmektedir. Rusya ekspres vizesinin çıkış süresi ise ortalama olarak iki çalışma günüdür. Rusya’ya seyahat edeceklerin Rusya vizesi işlemlerine bir ay önceden başlamalarında fayda vardır. Rusya ekspres vizesinin çıkış süresi 2 iş günüdür. 

Rusya Vize Türleri Nedir?

Rusya vizesi kategorileri başvuru sahibinin ülkeye gerçekleştireceği seyahat sayısına ve amacına bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Tek Girişli Rusya vizesi: Rusya’yı ziyaret etmek isteyen vatandaşlara,  Rusya’ya sadece 1 sefer giriş ve 1 sefer çıkış hakkı sağlayan vize türüdür.

Çift Girişli Rusya Vizesi: Rusya’yı ziyaret etmek isteyen vatandaşlara,  Rusya Federasyonuna sadece 2 sefer giriş ve 2 sefer çıkış hakkı sağlar.

Çok Girişli Rusya Vizesi: Rusya’yı ziyaret etmek isteyen vatandaşlara en az iki ve daha fazla Rusya Federasyonunu ziyaret etmek hakkı veriyor. 

Çok girişli vize ile T.C. vatandaşları Rusya’da toplamda ve aralıksız 6 ay içerisinde en fazla 90 gün kalma hakkına sahip olurlar. Rusya Çok girişli vize ile Avrupa Birliği vatandaşları Rusya’da her 180 günde en fazla 90 gün konaklama hakkını elde ederler. Bu kuralı ihlal edenler Rusya’dan ihraç edilmekte ve tekrar Rusya'ya girişleri söz konusu olmamaktadır.

Yabancı Vatandaşlar İçin Rusya Vizesi Nasıl Alınır?

90 gün kesintisiz süreyle Türkiye’de kalma izni: Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kore, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Sierra Leone, Ekvator Ginesi, Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya.

Yasal mevzuata uygun olarak en az 90 gün süreyle Türkiye Cumhuriyeti’nde kalma iznini belgeleyen evrak olarak öğrenci veya çalışma izni belgesi, geçici ikamet izni belgesi de dahil olabilir.

Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya vatandaşları için daimi ikamet izni gerekmektedir. 

Rusya’ya Seyahat Edecek Grup Adına Vize Başvurusunda Bulunabilir Miyim?

Elektronik kayıt sistemi aracılığıyla birden fazla kişi adına başvuru gerçekleştirilmektedir. Randevu kaydı oluşturulduğu zaman evraklarını sunacağınız başvuru sahibinin bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Evrakların sunum kaydının yapılması esnasında paketin onun temsilcisinden alınması mümkün olsa da yolcunun verilerini belirtir. Rusya’ya seyahat edecek her bir kişi için sırayla kayıt yaptırılması ve vize için evrak paketini sunacağınız bu kişilerin verilerini her defasında belirtmeniz gerekmektedir. Rusya Konsolosluğu vize merkezindeki Rusya vizesinin bulunduğu pasaportlar her gün 9:00-12:39/13:30-17:00 kadar teslim edilir. Pasaportların teslim edilmesinde operatör pasaportların teslim alınacağı tarihi ve takribi bildirmektedir.

Rusya Vize Başvuru Evrakları Arasında Tamamen Orijinal Olması Gereken Evraklar Nedir?

Çalışma vizesi ve öğrenci vizesi için vize başlangıç tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği olan seyahat belgesi (pasaport)

Çıktısı alınmış ve bizzat vize başvurusu yapan kişi tarafından imzalanmış olan vize başvuru formu

Fotoğraf

Multiple vize başvuruları için davetiye. Federal Göç Şubesi (FMS Rossii) daveti ile düzenlenen her türlü özel, vizelerin düzenlenmesinde, aynı zamanda çok girişli çalışma, eğitim, hümaniter ve iş ilişkileri vizelerinin düzenlenmesinde evrak orijinallerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Rusya Federal Göç Şubesi davet kopyaları yalnız bir girişli ve iki girişli vizelerin düzenlenmesinde kabul edilebilir, fakat Rusya Konsolosluğu şubesi gerektiğinde davetiye orijinallerinin ibrazını talep edebilir.

Seyahat sigortası.

(*) Rusya Konsolosluğu şubesi daha önce incelenmek üzere kopyaları sunulan evrakların orijinallerini de talep edebilir.

Rusya Vize Prosedüründen Kimler Muaftır?

Rusya Federasyonuna giriş vizesi Rusya ile vize rejiminin kolaylaştırılması için anlaşma imzalayan ülke vatandaşları için geçerlidir.  Hususi Pasaport sahipleri için Rusya’ya vizesiz olarak yalnızca kısa bir süre seyahat gerçekleştirilebilir. 72 saat vizesiz (feribotta) programına göre giriş çıkışların yapılmasına izin verilmemektedir.

Avustralya, ABD, İngiltere, Kanada ve Gürcistan Vatandaşları için Hangi Evraklar Gereklidir?

Avustralya, ABD, İngiltere, Kanada ve Gürcistan vatandaşları için iki sayfadan oluşan vize anketi doldurulması gerekmektedir. Avustralya vatandaşları için Rusça çevirileri ile birlikte ayrıntılı özgeçmiş sunmaları gerekmektedir.  Avustralya, ABD, İngiltere, Kanada ve Gürcistan vatandaşlarının multiple vizelerinin düzenlenmesi iki anket nüshasını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Rusya Turistik Vize Kaç Güne Kadar Verilmektedir?

Rusya Turistik vize Rusya’da bir ay (30 güne kadar) kalınabilir. Rusya seyahatinin 15 günden daha fazla bir süre için planlanması durumunda, gezinin organizasyonunu yapan turistik firmadan alınan Rusya’da kalınan süre boyunca program ile ek bilgiyi, turistik hizmetlerin tümüyle ödendiğini tasdik eden belgeler ibraz edilmelidir.

Rusya Üzerinden Seyahat Edeceklerin Transit Vize Almaları Gerekir Mi?

Rusya üzerinden aktarma 24 saat içerisinde transit bölgenin içerisinde (havaalanı sınır bölgesinin) yapılıyor ise vizeye gerek yoktur. Havaalanında aktarma yapılacak ise yolcunun transit bölgede 24 saatten fazla kalması veya transit bölgeyi terk etmesi gerektiren durumlarda (uluslararası hatlardan ülke içi hatlara aktarma için havaalanı değiştirme ihtiyacı duyulduğunda) transit vize gereklidir.

Rusya seyahati biletlerinin satın alınmasında Rusya vize başvuru merkezi vize müracaatı yapan kişi seyahati öncesi transit vizeye ihtiyacı olup olmadığını öğrenmelidir. Transit geçişin zorunlu olduğu durumlarda Rusya vizesi havaalanındaki konsolosluk temsilciliğinden de düzenlenebilmektedir.

rusyakonsoloslugu.net Alenn ddw’ye ait görünüyor. Rusya Konsolosluğu’nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Alenn ddw, Google optimizasyonu methodlarını kullanarak farklı alan adları edinen ve bu alanlarda yayınladığı bilgiler ile Turizm, Seyahat, Danışma vb. şirketlerinden reklam almaktadır. rusyakonsoloslugu.net’in, Rusya Konsolosluğu ya da Rusya Büyükelçiliğiyle hiçbir akalası yoktur. Alenn ddw, tecrübeli vize uzmanları tarafından oluşturulmuştur. Alenn ddw sitelerinde bulunan hiçbir bilgi Konsoloslukların resmi bilgilendirilmeleri değildir.  Alenn ddw siteleri vize başvuru sahiplerini bilgilendirme amaçlı vize uzmanları tarafından hazırlanmıştır. Sorularınızı ya da eksik gördüğünüz bilgileri http://www.alennddw.com/contact adresindeki iletişim formunu doldurarak bizlere iletebilirsiniz. Vize uzmanlarımız en kısa sürede talebinizi dikkate alacak ve gerekli incelemeyi/düzenlemeyi yapacaktır.

Karayolu Rusya Transit Geçiş İçin Hangi Evraklar Gerekmektedir?

Otomobil ile transit geçiş ve otomobil ile seyahat prosedürleri farklılık göstermektedir.  Otomobil ile transit geçiş en kısa güzergah üzerinden Rusya topraklarından zorunlu geçiştir. Rusya transit geçiş için en kısa güzergahta gerekli zaman 500 km/gün (24 saat) üzerinden tayin edilmektedir. Otomobil ile seyahat oto turizm olarak adlandırılmaktadır. Bu durumda seyahati düzenleyen tur operatörünün yabancı turisti kabul onay ve oto turizm için gerekli belgeleri bulunmalıdır.

Rusya Ekspres Vize Var Mı?

Rusya vize evrakları acil vize işlemleri için 3 iş gününde çıkmaktadır. Rusya ekspres vizenin verilmesi kararı Rusya Büyükelçisi veya Rusya Başkonsolosu tarafından verilmektedir. Rusya Büyükelçisi veya Başkonsolosu tarafından verilmektedir. Rusya vizesi servis ücreti vize düzenlenme süresine bakılmaksızın kabul edilmektedir.

Rusya İkamet Kaydı Nasıl Yapılır?

Rusya ikamet kaydı işlemleri Rusya’ya giriş yaptıktan sonra yedi çalışma günü içinde yaptırılması gerekmektedir. Rusya Federal Göç Şubesine ikamet bilgilerinin verilmesi gerekmektedir. Rusya Federasyonu vatandaşı Rusya’da yasal ikamet eden oturma izni olan yabancı uyruklu kişi veya yasal ikamet izni sahibi kişi  veya tüzel kişiler, onların şubeleri veya temsilcilikleri istek gönderen taraf olarak kabul edilir. Herhangi bir otele giriş yaptıktan sonra davet eden taraf otel yönetimi sayılır. Kabul eden taraf (davet eden taraf) Rusya’dan ayrıldığınız an itibari ile bir gün içerisinde bölgesel Federal Göç Şubesini bilgilendirmelidir. Kabul eden tarafın Sizin Rusya Federasyonu’ndan ayrıldığınız an itibari ile, bir gün içerisinde bölgesel Federal Göç şubesini bilgilendirmeli ve bildirimi Sizin girişte yaptığınız ikamet kaydınızın ikinci nüshasını (kayıt iptal formu) göndererek (veya bizzat) yapmalıdır.

Rusya Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

- Rusya Federasyonu vize işlemlerinde kullanılacak pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalı ve pasaport vize bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olmalıdır. Aksi durumda vize için müracaat eden kişiler pasaportlarını yenilemelidir.

- Resmi tatiller vize işlemlerinin neticelendirilmesini etkileyeceği için seyahat planlarında aksamalara neden olabildiğinden, Rusya Büyükelçiliği'ne ya da Rusya Konsolosluğu’na vize için müracaat edecek şahıslar, vize müracaatının Rusya ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) tekabül edip etmediğine dikkat etmelidir 

- Vize müracaatı ile alakalı herhangi bir hususta başvuru sahibi Rusya Konsolosluğu tarafından ek görüşmeye çağırılabilir.

- 18 yaşından küçük (Reşit olmayan) şahıslar vize müracaatlarını ebeveynleri, yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini beyan eden noter tasdikli belge ile yapmalıdır. 

- Rusya’ya seyahat edecek kişiler vize müracaatı yapmadan önce Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı web sayfasındaki vize anketi elektronik formunu doldurmakla mükelleftir. 

Rusya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda vize için müracaat eden şahıstan ek belge talep edebilir.

Rusya Vize Ücreti

Rusya vize ücreti vizenin türüne ve süresine bağlı olarak değişmektedir.

 

 

Duyurular

Rusların Türkiye'de Vizesiz Kalma Süresi 90 Güne Çıkıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Rusya vatandaşlarının Türkiye’de vizesiz kalma süresinin 90 güne kadar uzatıldığını açıkladı...
2017-05-04 11:03:56 Devamı...

Rusya Konsolosluğu 29 Ekim Duyurusu

Rusya Konsolosluğu ve Rusya Büyükelçiliği Türkiye’nin Resmi tatil günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeni...
2016-02-22 10:45:29 Devamı...

Consultation for Russia

Consultation for Russia, bir Knight SP ailesi üyesidir. Consultation for Russia; Türkiye’ de bulunan Rusya Konsoloslukları, B&uum...
2016-02-05 14:52:50 Devamı...

Rusya Başkonsolosluğu yabancılar vize mesai saatleri

Rusya Başkonsolosluğu Yabancılar için vize mesai saatleri: Pazartesi Cuma: 08.30 ila 11.30 arasındadır. ...
2016-02-05 14:46:54 Devamı...
Tüm Duyurular
Rusya Konsolosluğu