• Rusya Konsolosluğu adres, iletişim bilgileri

Rusya Konsolosluğu Hakkında

Rusya Federasyonu yetkilileri Rusya ve Türkiye Cumhuriyeti arasında karşılıklı vize muafiyeti şartı öngören 12 Mayıs 2010 tarihli anlaşmayı tek taraflı olarak askıya aldıklarını ifade etmiştir. Bu nedenle Rusya Federasyonu’na seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yapacakları seyahatler için Rusya Konsolosluğu’na vize müracaatı yapmakla yükümlüdür. 

Rusya’ya seyahat etmeyi planlayan şahıslar, Rusya vizesi müracaatlarını Rusya Konsolosluğu, Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri (VHS Turkey) ile Turizm/ Seyahat Acenteleri aracılığı ile yapabilirler.  


Rusya Federasyonu vizesi özellikleri

Rusya vizesi, vize müracaatı yapan şahsa ait; kimlik bilgileri ile şahsın hürriyetini tasdik eden ana evrak numarası, vizenin veriliş tarihi, Rusya’da izin verilen kalış süresi, Rusya’ya giriş davetiyesi numarası veya devlet kurumlarının kararı, vizenin geçerlilik süresi, seyahat amacı, davet eden kurum, vize giriş sayısı gibi bilgilerin yer aldığı vize tipidir. Rusya vizesi, Rusya Konsolosluğu yetkilileri tarafından pasaporta yapıştırılmak suretiyle ibraz edilmektedir.

Rusya Federasyonu’na seyahat edecek şahıslar ülkeye giriş ve orada kalma amacına göre diplomatik, iş, ticari, transit, geçici olarak ülkede ikamet eden kişi vizesi kategorilerinden herhangi biri için müracaatta bulunabilirler.  


Rusya Konsolosluğu vize müracaatı

Rusya Federasyonu’na seyahat edecek şahıslar Rusya Konsolosluğu'na ülkeye gerçekleştirmek istedikleri seyahat sayısında bağlı olarak tek girişli, iki girişli veya çok girişli Rusya vizesi müracaatı yapabilirler.

Rusya Konsolosluğu’na çok girişli vize için müracaat eden şahıslar, Rusya Federasyonunda her 180 günde en fazla 90 gün (toplamda veya aralıksız) kalabilirler.  Rusya’da 90 günden fazla kalmak isteyen şahıslar ise; Rusya Konsolosluğu’na seyahat amaçlarına uygun olarak işçi vizesi ya da öğrenci vizesi için müracaat etmelidir. 

Rusya Federasyonu Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğu vize müracaatlarını (istisnai durumlar hariç) 4 ile 10 iş günü içerisinde değerlendirip sonuca ulaştırmaktadır.


Rusya vizesi için diğer önemli koşullar

- Rusya Federasyonu vize işlemlerinde kullanılacak pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalı ve pasaport vize bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli olmalıdır. Aksi durumda vize için müracaat eden kişiler pasaportlarını yenilemelidir.

- Resmi tatiller vize işlemlerinin neticelendirilmesini etkileyeceği için seyahat planlarında aksamalara neden olabildiğinden, Rusya Büyükelçiliği'ne ya da Rusya Konsolosluğu’na vize için müracaat edecek şahıslar, vize müracaatının Rusya ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) tekabül edip etmediğine dikkat etmelidir 

- Vize müracaatı ile alakalı herhangi bir hususta başvuru sahibi Rusya Konsolosluğu tarafından ek görüşmeye çağırılabilir.

- 18 yaşından küçük (Reşit olmayan) şahıslar vize müracaatlarını ebeveynleri, yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini beyan eden noter tasdikli belge ile yapmalıdır. 

- Rusya’ya seyahat edecek kişiler vize müracaatı yapmadan önce Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı web sayfasındaki vize anketi elektronik formunu doldurmakla mükelleftir. 

- Rusya Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda vize için müracaat eden şahıstan ek belge talep edebilir. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rusya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi Değildir!