• Rusya Konsolosluğu adres, iletişim bilgileri

Rusya Konsolosluğu Hakkında

Rusya Federasyonu’na seyahat edecek olan Ulusal (Umuma Mahsus,Bordo) Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları toplam ikamet süresi 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla ve her giriş için 30 günü geçmeyen turistik ve iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde Rusya Konsolosluğu’na vize müracaatı yapmak mecburiyetinde değildirler.

Hizmet (Gri) Pasaportu ve Hususi (Yeşil) Pasaport sahibi şahıslar, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla, her giriş için 30 günü geçmeyen turistik ve iş görüşmesi amaçlı seyahatlerinde vizeden muaftır.

Diplomatik (Siyah) Pasaport sahibi şahıslar ise; yapacakları seyahatlerde 90 gün süreyle Rusya Konsolosluğu vize işlemlerinden muaftır.  

Rusya’ya seyahat etmeyi planlayan şahıslar, Rusya Konsolosluğu, Rusya Büyükelçiliği ve Rusya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Vize Başvuru Merkezleri ile Turizm/ Seyahat Acentelerine vize müracaatı yapabilirler.
 

Rusya Federasyonu vizesi nedir?

Rusya Federasyonu’na seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ülkeye giriş tarihinden itibaren 30 günü aşmamak şartıyla Rusya Federasyonu’na vizesiz transit olarak gidebilir.  

Rusya Federasyonu’na seyahat edecek şahıslar ülkeye giriş ve orada kalma amacına göre diplomatik, iş, ticari, transit, geçici olarak ülkede ikamet eden kişi vizesi kategorilerinden herhangi biri için müracaatta bulunabilirler.  

 

Rusya Konsolosluğu vize başvurusu

Rusya Federasyonu’na seyahat edecek şahıslar ülkeye gerçekleştirmek istedikleri seyahat sayısında bağlı olarak tek girişli, iki girişli veya çok girişli Rusya vizesi alabilirler. 

Rusya Konsolosluğu’na çok girişli vize için müracaat eden şahıslar, Rusya Federasyonunda her 180 günde en fazla 90 gün (toplamda veya aralıksız) kalabilirler.  Rusya’da 90 günden fazla kalmak isteyen şahıslar ise; Rusya Konsolosluğu’na seyahat amaçlarına uygun olarak işçi vizesi ya da öğrenci vizesi için müracaat etmelidir. 

Rusya Federasyonu Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğu vize müracaatlarını (istisnai durumlar hariç) 4 ile 10 iş günü içerisinde neticelendirmektedir. 

 

Rusya Konsolosluğı


 
Rusya vizesi için diğer önemli koşullar

- Rusya Federasyonu vize işlemlerinde kullanılacak pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır. Aksi durumda vize için müracaat eden kişiler pasaportlarını yenilemelidir.

-Resmi tatiller vize işlemlerinin neticelendirilmesini etkileyeceği için seyahat planlarında aksamalara neden olabildiğinden, Rusya Konsolosluğu’na vize için müracaat edecek şahıslar, vize müracaatının Rusya ve Türkiye resmi tatillerine (Paskalya, Şeker Bayramı, Kurban Bayramı, Noel, Yılbaşı / Yeni Yıl) tekabül edip etmediğine dikkat etmelidir 

-Vize müracaatı ile alakalı herhangi bir hususta başvuru sahibi Rusya Konsolosluğu tarafından ek görüşmeye çağırılabilir.

- 18 yaşından küçük (Reşit olmayan) şahıslar vize müracaatlarını ebeveynleri, yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini beyan eden noter tasdikli belge ile yapmalıdır. 

- Rusya’ya seyahat edecek kişiler vize müracaatı yapmadan önce Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı web sayfasındaki vize anketi elektronik formunu doldurmakla mükelleftir. 

 




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Rusya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi Değildir!