Rusya Ticari Vizesi Hakkında
Rusya Ticari Vizesi Rusya Federasyonu’na iş toplantısı, seminer, konferans, iş görüşmesi gibi gerekçelerle seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, Türkiye’de oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşlarına ve vatansız kişilere yönelik Rusya vizesi tipidir.
Rusya Ticari Vizesi müracaatında bulunan kişilere vize verilmesi Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii), Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii) tarafından düzenlenmiş davetiye ya da kişinin Rusya’da ziyaret edeceği kurumun yazılı müracaatı halinde mümkün olabilmektedir.
Rusya Konsolosluğu Rusya Ticari Vizesini 90 gün geçerli, tek ya da çift girişli olarak sunmaktadır. Rusya Ticari vizesi gerekli durumlarda 1 yıl süreli çok girişli olarak da verilebilmektedir. Ancak kişi çok girişli Rusya Ticari vizesi sahibi olsa da Rusya Federasyonu topraklarında her 180 günde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahiptir.
Rusya Ticari Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nedir?
Davetiye: Rusya Ticari Vizesi başvurusunda Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi tarafından düzenlenen Rusya Federasyonuna giriş davetiyesi ya da Rusya Dışişleri Bakanlığının vize verilmesi ile ilgili kararını gösterir belge sunulmalıdır.
Pasaport: Rusya Ticari Vizesi müracaatında kullanılacak pasaport vize süresinin bitiş tarihinden itibaren 6 ay da geçerliliğini korumalı ve pasaportta Rusya vizesinin basılması için en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.
Fotoğraf: Ticari vize başvurusunda 1 adet 35x45 mm ölçülerinde, önden çekilmiş net görüntülü, koyu renkli olmayan gözlük camları ve başı kapalı olmayacak şekilde (ulusal veya dini inançlarından dolayı pasaport fotoğrafında başı kapalı olanlar hariç) renkli ve arka fonu açık renkli vesikalık fotoğraf sunulmalıdır.
Başvuru Anketi: Rusya Ticari Vizesi için müracaat eden şahıslar, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Departmanı web sayfasındaki vize anketi elektronik formunu doldurup, imzalayıp ibraz etmelidir. (Belgelerin sunulacağı yerin seçiminde şahıs belgeleri ibraz edeceği vize merkezi bilgisini sunmalıdır. Örneğin: İstanbul vize merkezi, Antalya vize merkezi,….. gibi.)
Davetiye: Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii) ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii)’ndan alınmış resmi Ruya ticari vize davetiye
Yabancı Ülke Vatandaşları İçin Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
T.C. İkamet İzni Belgesi: 90 gün kesintisiz süreli T. C. İkamet İzni sahibi olan yabancı uyruklu Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Sierra Leone, Ekvator Gine’si, Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya vatandaşları.
Öğrenci Belgesi / Çalışma İzin Belgesi / Geçici Süreli İkamet İzin Belgesi:
90 gün kesintisiz süreyle T.C. Oturum İzni sahibi olduğunu kanıtlayıcı evraklar.
T.C. Daimi İkamet İzni: Benzer ek evrak sunumu yapması gereken yabancı uyruklu Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya vatandaşları.
Seyahat Sağlık Sigortası: Avrupa Birliği (AB) vatandaşları için Rusya Federyasyonu sınırları içerisinde vize süresini kapsayan sigorta poliçesi
Türkiye oturma izni sahibi üçüncü ülke vatandaşlarının Rusya Ticari Vizesi alabilmesi için bazı ek evraklar ibraz etmesi gerekecektir.
Seyahat Sağlık Sigortası: Rusya Ticari vizesi için müracaat eden kişi AB vatandaşı ise, vize müracaatında yukarıda beyan edilen belgelere ek olarak seyahat süresini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası poliçesi ibraz etmelidir.
En az 90 gün kesintisiz süreli Türkiye oturum izni: Arnavutluk, Bahreyn, Venezuela, Haiti, Mısır, İrlanda, Lesotho, Libya, Makedonya, Mali, Meksika, Yeni Zelanda, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kore Cumhuriyeti, Suudi Arabistan, Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı, Sierra Leone, Ekvator Gine’si, Güney Afrika Cumhuriyeti, Japonya vatandaşları Rusya Ticari Vizesi başvurularını Türkiye’den yapmaları durumunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından talep edilen evraklara ek olarak en az 90 gün kesintisiz süreli Türkiye oturum izni belgelerini ibraz etmelidir.(öğrenci veya çalışma izin belgesi, geçici süreli ikamet etme izin belgesi gibi evraklar en az 90 gün kalış süreli olmaları şartıyla kabul edilir)
Türkiye Cumhuriyeti daimi ikamet izni: Cezayir, Angola, Afganistan, Bangladeş, Vietnam, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, Çin, Kuzey Kore, Nepal, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Suriye, Somali, Çad, Sri Lanka, Etiyopya vatandaşları Rusya vizesi başvurularını Türkiye’den yapmaları durumunda Türkiye’de daimi ikametleri bulunduğunu gösterir belgeler sunmalıdır.
Rusya Ticari Vizesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nedir?
- Rusya Ticari Vizesi için müracaat eden şahıslardan ek evrak talep edilebilir, kişi mülakata davet edilebilir ya da vize düzenleme süresi uzatılabilir.
- Rusya Ticari vizesi harç bedeli vize merkezine doğrudan, nakit ve USD olarak sunulur. (Vize harç bedeli vizenin kalış süresi, seyahat amacı gibi etkenler doğrultusunda Rusya Konsolosluğu tarafından belirlenir)
- Rusya Konsolosluğu, Rusya Ticari vize başvurularını (istisnai durumlar hariç) 4 ile 10 iş günü içerisinde değerlendirip sonuca ulaştırmaktadır.
Ana Menü
- Rusya Vizesi İçin Gerekli Evraklar
- Rusya Vize Ücreti
- Rusya Elektronik Vize
- Rusya Vize Randevu
- Rusya Ankara Büyükelçiliği
- İstanbul Başkonsolosluğu
- Antalya Başkonsolosluğu
- Trabzon Başkonsolosluğu
- İzmir Fahri Konsolosluğu
- Rusya Vizesi
- Vize Başvuru Formu
- Rusya Turistik Vize
- Rusya Ticari Vizesi
- Rusya Aile Ziyareti Vizesi
- Türkiye Oturum İznİ
- Türkiye Vizesi
- Türkiye'de Oturum ve Çalışma İzni
- Türkiye Çalışma İzni
- Türkiye Aile Birleşimi
- Türkiye'de Üniversite Eğitimi
- Türkiye Vatandaşlığı
- Hakkımızda
- Rusya Cenaze Nakil İşlemleri
- Россия Похоронные переводные операции